En online notesbog

Peekaboo bug fix. Elementer der forsvinder i Internet Explorer (IE)

september 15th, 2007. Kategori: Browser bugs and fixes, Webudvikling

Jeg er stødt på beskrivelser af peek-a-boo buggen mange gange, men er til nu selv blevet forskånet for problemet med forsvindende tekst eller andre elementer, der forsvinder i IE 6.

I mit tilfælde viste det sig som et stykke baggrundsgrafik, der fungerede ok, når man kom ind på siden eller opdaterede denne. Men minimerede jeg siden var grafikken forsvundet, når jeg maksimerede den igen.

Løsninger til peek-a-boo bug

Der findes utallige mere eller mindre komplicerede løsninger til at kurere denne bug. Jeg holder af de mest simple løsninger, så jeg surfede en del rundt før fandt jeg en passende.

Jeg tilføjede simpelthen en line-height til det div tag, hvor baggrundsgrafikken var sat i. Og voila. Mit problem var løst. Det er ikke sikkert at denne lette løsning løser dit problem, men det gode ved den er at det kun tager ca. 11 sekunder at teste.

Du kan læse om den simple line-height løsning på peekaboo buggen her.

Andre display bugs

Hvis du læse mere om tekster, links, grafik eller andre elementer, der forsvinder og dukker op igen på mystisk vis, så lav en søgning på f.eks. “peekaboo bug” eller lidt mere bredt på “display bug”. Både IE6 og IE7 har massive problemer med forskellige display-bugs.

I denne artikel beskriver jeg ikke færre end 3 løsninger med forsvindende elementer i Internet Explorer 6

  1. 1 Trackback(s)

  2. feb 20, 2008: Blog om webudvikling » Display bug i CMS’en Plone. Elementer, der forsvinder i Internet Explorer 6 (IE6)

Skriv en kommentar