En online notesbog

Webdesignernes egne webdesign

september 21st, 2008. Kategori: Design, Webudvikling

En god måde at finde inspiration til nye webdesigns er at kigge på hvad andre har lavet. Jeg kigger ofte på, hvad forskellige webdesignere har lavet for andre. Enten i form af trykte kataloger med webdesigns eller også online enten i forskellige webdesign sider.

Men hvorfor ikke kigge på, hvilke webdesign, de profesionelle webdesignerne laver, når de skal sælge sig selv. Man må formode at webdesignerne og webbureauerne er ekstra kritiske og omhyggelige med deres egne sider og udnytter al deres viden, og deres bedste kompetencer.

Danske webdesignere

Her er en liste over en række af de danske webdesigneres og webbureauers egne sider:

Sjovt nok ser det ud som om stilen på forbavsende mange af webdesignernes egne hjemmesider er rimelig afdæmpede. Også mere afdæmpede end de referencer de selv henviser til.  

Er det sådan, at spræl og vilde designs kan være fede for designeren at vise frem, men hvis man også vil sælge noget, må man satse på lidt mere på  troværdighed og forretningsmæssigt udtryk frem for tjubang farver og ramasjang?

Der er dog også bureauer, der giver den fuld skrue. Og nogle af dem er tydeligvis temmelige svære at navigere og finde rundt på.

Oversete webdesignere eller webbureuaer

Listen er generet udfra et par hurtige opslag på google og hukommelse.

Har jeg overset  nogle store aller gode webdesignere eller webbureuaer , som burde være med på sådan en liste, så sig endelig til?

 1. 23 Responses to “Webdesignernes egne webdesign”

 2. By Michael Østergaard on sep 21, 2008

  Hej Niels, har det tit og ofte som dig. Kigger nemlig også gerne på, hvad andre webdesignere har lavet. Selvom man gerne vil skabe den dybe tallerken om og om igen, så må man som oftests indse, at det går ikke – budgettet er ikke til det.

  jeg er iøvrigt webdesign hos Vestjysk Marketing i Rinbkøbing. Nuværende hjemmeside har vidst nogle år på bagen – den er i hvertfald fra langt før min tid. Den skal nok blive lidt finpudset, når jeg kommer så langt blandt mine opgaver 😉

  Anyhow, oplever tit, at firmaernes egne sider faldt lidt bagud, altså ikke rigtigt efterlever det de går og siger til deres kunder. Men det er nu engang sådan, at kunderne bliver skal prioriteres først.

 3. By Michael Østergaard on sep 21, 2008

  Lige en tilføjelse, så synes jeg absolut Ineo bør nævnes i denne her sammenhæng. De er knald-dygtige – http://www.ineo.dk

 4. By Niels on sep 21, 2008

  Takker. 🙂

  Både Vestjysk Marketing og Ineo er tilføjet til listen.

  Selvom jeres side har nogle år på bagen, er den jo et rigtig godt eksempel på en mere forretningsmæssigt designstil fremfor en kreativ og mere grafisk stil.

  Og ikke fordi der er noget skidt i det overhovedet. Jeg synes bare det er lidt interessant, at mange grafiske virksomheder vælger den tilgang.

  Men det hænger vel sammen at mange webbureauer designer til 35-55 årige forretningsfolk i ledene stillinger.

 5. By Michael Østergaard on sep 21, 2008

  Helt sikkert, der er ofte en mening med galskaben. Og ville nu heller ikke selv synes, at en grafisk virksomhed nødvendigvis behøver at have den helt vilde og smarte hjemmeside.

  Synes det afhænger lidt af, hvem man gerne vil henvende sig til. Derude i vestjylland, tror jeg ikke pangfarver vil sælge meget.

  Iøvrigt vil jeg sige, at jeg er tilhænger af det simple. Holder meget af et motto som “keep it simple” eller “less is more”.

 6. By Anders Saugstrup on sep 22, 2008

  Må man vælge en favorit? Umiddelbart falder http://www.decode.dk/ mest i min ukyndige smag.
  Hvad synes du?

 7. By Kim Andersen on sep 22, 2008

  På denne liste vil jeg også mene at Decode ligger godt til efter min smag.

  Jeg synes dog også at Envision har lavet noget meget spændende. Men det skal siges at det er temmelig vigtigt at de har den menu i bunden af billedet, for ellers var det umuligt at finde rundt.

  Adnuvo er meget flot at se på, noget pænt flash-arbejde som sikkert har taget lang tid, men jeg bliver irriteret over at det tager så lang tid som det gør på den side.

  Men cool artikel Niels, fedt at se nogle eksempler på hvordan webbureauerne laver det selv 🙂

 8. By Dennis Aaen on sep 22, 2008

  Decode, har lavet et super brugervenligt og overskueligt site efter min meningen. En anden på listen, som også gør det super er Envision, hvilket mest skal ses ud fra det måde at lave et anderledes site. Man kan så diskuterer om det er brugervenligt, men synes ikke det gør noget at man forsøger at skille sig ud fra mængden. Hvis det skulle blive for svært at navigerer rundt har de også lavet links i bunden af sitet, hvilket hjælper 🙂

  Men jeg synes det er super at se hvordan, webbureauernes egne hjemmesider ser ud. Synes dog der er gode elementer på mange af de sites du har listet op her Niels. Så super artikel 🙂

 9. By Michael Østergaard on sep 22, 2008

  Af de nævnte, så er min favorit umiddelbart også Decode, som jeg dog mener kunne laves en smule bedre, rent programmeringsmæssigt. Det huer mig eksempelvis ikke, at hovedmenuen er ren grafik, og ikke fremstår som tekst, når CSS’en er slået fra. Men sådan er der så meget 🙂

  Ellers er jeg absolut ikke fan af en masse gøgl og ballade. Det kan være sjovt i 5 minutter, men når alt kommer til alt, så skal indholdet bare være nemt at finde.

  Ps. HADER iøvrigt lyd på hjemmesider. Det skal som minimum være slået fra som standard.

 10. By Niels on sep 22, 2008

  Decode ser meget fin ud. Ren og brugervenlig grænseflade.

  Jeg kan også godt li’ mousesketeers. Måske deres menu er en slat for tegneserie-agtig, men det falder godt nok i tråd med deres navn. Og så giver det en visuel identitet, der er noget lettere at huske end decodes.

  Flashhjemmesiderne har jeg ikke tålmodighed til. Fedt de kan lave menuer og bløde overgange, og jeg ska’ komme efter dig. Og det et er måske bare fordi jeg er for gammel, men jeg gider ikke sidde og vente, når jeg surfer.

  Nogle af Flash hjemmesiderne er også decideret brugerfjendtlige. F.eks stærks, som ellers er rigtig lækker designmæssig. Men hvis man folder nyheder ud, og derefter klikker på referencer, dækkerne nyhederne for referencerne. Man skal selv folde nyhederne sammen igen.

  Derudover er det meget svært at scrolle, og den charmerende lille “menubold”, bliver enormt distraherende, når du flytter musen fra toppen til bunden af hjemmesiden.

 11. By Niels on sep 22, 2008

  Åh vi postede åbenbart på samme tid Martin.

  Godt opdaget. Men vel også et godt eksempel på, at de professionelle kan slippe afsted med en masse skrammel uden at kunderne opdager det. 😉

 12. By Michael Østergaard on sep 22, 2008

  Helt sikkert, men der synes jeg dog personligt, man som firma bør gøre det bedst muligt. Men det kan også være, Decode ikke ved bedre.

 13. By Niels on sep 22, 2008

  Eller også springer de bare over, hvor gærdet er lavest.

  Har lige hørt fra en kollega, at man på nogle webbureauer kræver ekstra penge, hvis siden også skal virke/optimeres til Firefox. Hvilket så udsprang af min yndlings skrækhistorie om Føtex hjemmeside, hvor menuen stadigvæk mangler i Firefox.

 14. By Michael Østergaard on sep 22, 2008

  Pudsigt du nævnes Føtex’s hjemmeside. Var derinde igår, fordi jeg skulle finde ugens katalog (som iøvrigt gemte sig meget). Undrede mig nemlig over, hvorfor der ikke var noget ude i siden.

 15. By Niels on sep 25, 2008

  Jeg har fået følgende liste fra Esben, som jeg fluks udvider med:

  http://www.konstellation.dk/
  http://www.co3.dk/
  http://www.mcb.dk/
  http://www.danskinternetselskab.dk/
  http://www.lbicph.com/
  http://www.dwarf.dk/
  http://www.skybrud.dk/

 16. By Michael Østergaard on sep 25, 2008

  Den der LBi Copenhagen er da totalt favorit – den virker ikke så godt i Firefox 😀

 17. By Niels on sep 25, 2008

  Hmmm LBi ser fuldstændig ens ud i IE7 og Firefox i min ende. Hvad mener du problemet er?

 18. By Michael Østergaard on sep 26, 2008

  Hmm, det kan måske skyldes Adblock i min FF. Men så er det jo endnu mere forrygt, hvis du spørger mig…

 19. By Thomas Pries on nov 21, 2008

  Jeg var lige inde og checke vores analytics, og så at vi havde fået en del henvisninger fra denne post.

  Vil lige sige, at vi har fået nyt site siden vi blev listet her på siden.

  http://www.konstellation.dk

 20. By Daniel Due on maj 3, 2009

  Fin liste, sjovt at få et overblik. 😉

 21. By Michael Østergaard on maj 3, 2009

  Jeg vil lige tilføje, at vores site (vestjyskmarketing.dk) har fået et mere moderne præg.

 22. By Thomas on maj 11, 2010

  Jeg vil da gerne træde ind i koret og gøre opmærksom på mit eget website http://thomasfals.dk som er et portfolio af mit freelance arbejde

 23. By Niels on maj 11, 2010

  Hej Thoms.

  Super lækkert webdesign og portfolio, du har fået banket sammen der. En god platform for at profilere dig selv som freelancer. 🙂

 24. By Daniel on okt 29, 2015

  Du stiller et godt spørgsmål mht. Stil. Onlinebrand.dk var mørk og rå i udtryk, med et urban feel.. et rigtig drengerøvssite.. men massere fede effekter de første par år. Men så småt gik det op for os at et lyst corporate design og forretningsindsigt er meget vigtigere end smart og kreativ design.. så vi har arbejdet i den retning…☺ men jeg savner mit drengerøvssite..

Skriv en kommentar