Niels Gamborgs online notesbog

Anmeldelse af Eastone PDK-8 el-trommer

juli 5th, 2008. Kategori: Diverse

eastone_pdk8.jpg

Jeg skulle bruge et el-trommesæt til min yngste drengs 10-årsfødselsdag. Han spiller lidt keyboard, og ville også gerne lære at spille trommer. Hvad skulle jeg vælge?

Eastone PDK-8 er et af de billigste elektroniske trommesæt på markedet i Danmark idag. Men i modsætning til f.eks. Medelis billige elektriske trommesæt, er det svært at finde anmeldelser af Eastones elektroniske trommer. Derfor har jeg lavet denne anmeldelse.

Min baggrund som trommeanmelder er, at jeg er 100% amatør. Jeg har i mit tidligere job som pædagog spillet en smule trommer, og kan spille et par basale rockrytmer og lidt simple fills.

Men Eastone PDK-8 er også et begyndertrommesæt så min baggrund er sikkert typisk for målgruppen til dette digitale trommesæt.

Fakta om Eastone PDK-8

Det elektriske trommesæt fra Eastone indeholder:

 • Stortromme
 • Lilletrommer
 • Highhat
 • Highhat controller
 • 3 tammer
 • 2 bækkener
 • Trommecomputer

Altså et standard begynder rock trommesæt. El-trommerne er anslagsfølsomme, d.v.s. at hvis du slår hårdt spiller de højere.

Trommecomputeren indeholder 20 trommesæt, og mulighed for selv at lave trommesæt ud fra en række optagede trommelyde. Det kan være handy, da man så selv kan indstille lydniveauet for de enkelte pads, hvilket kan være nødvendigt. F.eks. synes jeg at lilletrommen i standardsættet er for lav. Så har jeg istedet lavet en nyt trommesæt baseret på standardsættet, hvor jeg bare har reguleret lydstyrken på de forskellige pads. Så slipper jeg for at skulle indstille de enkelter trommer manuelt, hver gang jeg starter.

Et billigt elektronisk trommesæt har selvfølglelig også sine begrænsninger

 • Kantslag er ikke mulige.
 • Highhatten er enten åben eller lukket. Altså meget begrænset mulighed for at lave specielle lyde med pedalen.
 • Trommeskindende er plastik og ikke skind, hvilket giver et noget døde slag. Dvs trommestikkerne springer ikke tilbage, som de gør på akustiske trommer.
 • Bækkener og highhat er meget følsomme overfor, hvor på pad’en du rammer. Lydniveauet svinger fra meget højt, hvis du rammer helt præcist til næsten uhørligt, hvis du kommer for langt fra “sweetspot”.

Mange af ovenstående problemer er løst på de helt dyre elektriske trommer.

Priser og tilbehør

Vi købte trommesættet  fra Eskildsen i Århus til 3600. Det inkluderede en trommestol, trommestikker og høretelefoner. Derudover havde vi brug for et tæppe/måtte til at stille trommesættet på, ellers kører stortromme og highhat kontroller pedalerne rundt på gulvet. Vi købte et tæppe ved Ikea på ca. 130*200cm med gummibagside til ca. 150 kroner.

Hvis du skal spille sammen med nogen kræver det endvidere enten et PA-anlæg eller en selvstændig forstærker. Den billigste løsning er en combi forstærker du kan få til ca. 1500 kroner. Vi har endnu ikke købt en, men da vi af og til jammer lidt, er den selvfølgelig et must.

El-trommer kontra akustiske trommer

Der er ingen tvivl om, at du kan få bedre og billigere trommesæt ved at købe et akustisk trommesæt. Men for os var det bare ikke et alternativ. Vi bor i tæt lav bebyggelse, og ville ikke kunne leve med støjen. Så for os var spørgsmålet nærmere El-trommer kontra ingen trommer.

Så valget var klart,  selv om alle eksperterne siger, at du ikke kan lære de rigtige teknikker på et billigt el-trommesæt, p.g.a. manglende feedback fra trommeskind etc. Man kan heller ikke nuancere sine slag på samme måde som på et akustisk trommesæt. Og det er sikkert rigtigt nok, men du kan fint lære at spille på trommer på det.

Konklusion

Jeg synes at, vi har gjort en fornuftig handel. Eastone virker som en god begynderpakke. Hvis vi skulle have været en klasse op skulle vi have smidt yderligere 3-4000 kr oveni. Og selv et sådant sæt vil stadig have mangler.

Når det er sagt ville jeg nok have valgt et billigt Roland, hvis det var til mig selv, eller hvis vi havde haft et bedre budget. F.eks. hvis det istedet havde været en konfirmationsgave, eller vi var 100% sikker på, at han ville blive ved med at spille.

Roland PM-01 Personal Drum Monitor

Senere har vi udvidet med en Roland PM-01 trommemonitor. Trommemonitoren fungerer som en tromme forstærker, så vi nu kan spille uden at skulle bruge hovedtelefoner.

Først tilsluttede jeg tromme monitoren gennem output stikket bag på Eastones trommecomputer. Det fungerede ikke. Lydniveauet var simpelthen alt for lavt. Løsningen var at istedet tilslutte trommemonitoren til hovedtelefonudgangen.

Efter at at have spillet med hovedtelefoner, det sidste halve år, er det superfedt at have fået en forstærker på eltrommerne. Lyden er god, og det er superfedt at kunne jamme, uden at vi skal have hovedtelefoner på.

Du skal være opmærksom på at Roland PM-01 Trommemonitor er ifølge brugsanvisningen udviklet til Roland El-trommer. Den medfølgende ledning, som var et mini-jack til mini-jack, skal bruge en mini-jack til jack omformer-stik, da Eastone bruger alm. jack stik i deres udgange.

Trommer i Band

Når du har lært at spille trommer, bliver det næste problem at finde et cool band navn. Heldigvis kan du få masser af inspiration på min Band Name Generator – a cool rock and metal band name generator.

Mere om eltrommer i kommentarene

Læs også alle kommentarerne, som rummer en del ekstra informationer. Og smid endelig en kommentar selv, hvis du har noget at tilføje. 🙂

 1. 16 Responses to “Anmeldelse af Eastone PDK-8 el-trommer”

 2. By Martin on dec 15, 2008

  Hey. Tak for anmeldelsen. Overvejer at købe sådan et for at lære lidt trommespil, og da jeg bor i lejlighed er el-trommer eneste mulighed. MEn ved du om man kan indspille med det, altså via computer? Altså hvilke udgange er der?

 3. By Niels on dec 15, 2008

  Hej Martin.

  Jeg vil tro det er muligt uden at kende alverden til det.

  Tromme computeren har følgende udgange:
  *MIDI out (stik ligner et traditionelt DIN-stick??)
  *2 output jacks(R,L/mono) til forstærker eller audio system

 4. By Martin on dec 15, 2008

  Ok bare der er midi out kan det lykkes. Jeg tror nemlig jeg kan bruge sådan et trommesæt som trigger til noget trommesoftware jeg har som vil få sættet til at lyde fedt.(en teori jeg har 🙂 Tusind tak for dit hurtige svar. Må se at få købt sådan et så.

 5. By Niels on dec 15, 2008

  Det lyder super fedt.

  Ved heller ikke hvor godt trommesætte i sig selv ville lyde på en computer optagelse. Det er jo ikke verdens bedste lyd det har, til den pris.

  Men tjek lige ved forhandleren inden du køber. Bare for en sikkerheds skyld. 😉

  PS. Jeg vil forresten rigtig gerne vide, hvis det lykkes for dig. Jeg spiller selv lidt guitar og min søn er efterhånden temmelig habil på trommerne, så måske … 🙂

 6. By Martin on dec 15, 2008

  Helt sikkert. Det var også bare lige til min hjemmedemoer istedet for programmerede trommer og havde tænkt at vinteren ville være oplagt til at lære at banke trommer sådan rigtigt.

  Du skal bare have et sequencer program og et lydkort eller audiointerface som kan fungere med midi, så burde du være kørende med indspilning til computer. Med hensyn til trommeplugin til ændring af lyden i sættet skal jeg nok vænne tilbage hvis jeg en dag får det op og køre 🙂

 7. By Søren on jan 2, 2009

  Hej

  Har selv lige købt et sæt brugt. Desværre kunne jeg ikke få en brugsanvisning med. Er der nogen der evt. har mulighed for at maile den til mig eller henvise til et sted hvor jeg kan få den ?

  På forhånd tak

 8. By Flemming Bo on jan 2, 2009

  Hej med jer..
  Jar med interresse læst indlæget.
  min søn har lige købt sammen sæt eastone pdk 8 og vi mangler desperat en manual..’
  nogen der ved noget, eller måske vil tage en kopi af egen mod betaling,

  mvh Flemming Bo

 9. By Niels on jan 2, 2009

  hej

  Jeg har manualen, men desværre ikke tid til at scanne det hele.

  Hvad er det for oplysninger i synes i mangler?

 10. By Søren on jan 3, 2009

  Hej

  Jeg fandt akkurat den samme computer hos Medeli. Der kan du downloade manual til Medeli el-tromme DD505D i PDF format.

  Medeli og Eastone er åbenbart et og samme sæt.

 11. By Niels on jan 3, 2009

  Super godt fundet Søren.

  Jeg havde mistanke om at Easttone bare var et “skinnet” produkt fremstillet til Eskildsen. Det giver god mening, at det netop er Medeli, der står bag. De laver tilsyneladende rigtig mange billige el-trommesæt.

  Jeg kan se at Medeli DD505D og Eastone ikke er helt ens, men jeg har været inde og kigge på manualen til Medeli DD505D. Det er ganske rigtigt den samme manual som til Estone trommerne. De er 100% identiske.

  Link til Medeli DD505 eltrommer

  Direkte link til Medeli DD505 manual

 12. By Flemming Bo on jan 3, 2009

  Hør her,, det er bare for fedt,, tusind tak for hjælpen.
  Knægten og jeg kunne ikke rigitg finde ud af at lave nye sæt lyde eller kits..
  så den er bare super.

 13. By mathias on apr 6, 2009

  hej jeg ville bare lige spøger om man kan optage( alså en tromme solo og så hører den bagefter) det var bare lige det din andmeldese var rigtig god jeg har lige købt et da jeg læste andmeldesen.
  Hilsen mathias

 14. By Niels on apr 9, 2009

  Hej Mathias.

  Jeg ved desværre ikke om man kan optage trommesolo og afspille den igen. Tvivler måske på at trommecomputeren har tilstrækkelig memory til at du kan gøre det på den.

  Men om ikke andet, må det være muligt at hive lyden over på noget perifært/eksternt udstyr og gemme optagelser der.

 15. By Neerup on jun 2, 2009

  Hej

  Mange tak for denne anmeldelse. Jeg har selv sidder og tænkt på det trommesæt, men med de ting du skriver der, så bliver det nok ikke sådan et afligevel:/

  Så takker mange gange for din blok her.

  Fortsat god dag til alle:)

  Hilsen Neerup

 16. By Emilos on sep 23, 2010

  har selv det samme trommeset, men jeg syntes at hi-hatten kan være lidt irreterende. fx. når man spiller på den (halvhurtigt) lader den være med at spille mange af slagende 🙁

 17. By Niels on sep 23, 2010

  Hej Emilos

  Det er rigtigt. Det virker som om hi-hat padden ikke er følsom nok til hurtige rytmer, f.eks. hvis man spiller med 2 hænder på hi-hatten.

  Jeg mener dog ikke at det ændrer noget ved min opfattelse af trommesættet som et godt el-begyndertrommesæt.

  Især fordi du vel stadig skal op i den dobbelte pris før du får noget der er væsentligt bedre.

  Eller som jeg også skriver i anmeldelsen, så får man meget mere med et traditionelt akustisk trommesæt.

Skriv en kommentar