Niels Gamborgs online notesbog

Blodrød hedelibel

september 23rd, 2012. Kategori: Foto

Blodrød Hedelibel eller bare Blodrød Libel er en almindelig guldsmed i Danmark. En sommerdag sidst i august var der fuld gang i  disse farvestrålende guldsmede ved vandhullet vest for Hørret Skov.

Her er et par der tager en pause fra æglægninger, der foregår ved at hannen med et fast greb om hunnens nakke flyver lavt over vandhullets overflade, så hunnen kan dyppe sin bagkrop i vandoverfladen og lægge sine æg.

Blodrød hedelibel æglægning

Libellerne er taget med en lånt Sigma 70-300mm med billedstabilisator.

Blodrød Hedelibel på Fugle og Natur.

EDIT:  Den gode ven, jeg havde lånt Sigma zoomen af, har påpeget at libellerne på ovenstående billede ikke har sorte ben, og derfor næppe er Blodrød libel.  Han siger:

Blodrød Hedelibel har sorte ben. Hos flere andre sympetrum sp. er benene beskrevet som gule/sorte – dine har tydelige lyse striber på langs på benene. Men om det er Almindelig H., Stor H. eller Gulvinget Hedelibel eller en anden tør jeg ikke sige. Sort Hedelibel kan vi dog godt udelukke.

Desværre har jeg kunne dette ene billede af parret, som kom forbi et par gange, mens jeg var ved at fotografere denne han.

Blodrød Hedelibel

Han havde jagtplads, og håndhævede territorium kun 1 meter fra, hvor parret hvilede sig. De kom flere gange for tæt på ham, hvorefter han hurtigt jagede dem  væk. Bemærk de helt sorte ben, der så burde indikere, at denne han helt sikkert er en Blodrød Hedelibel.

 

Skriv en kommentar