Niels Gamborgs online notesbog

Et skovbryn ved Søsterhøj

september 4th, 2013. Kategori: Foto

Billede fra en blæsende  dag sidst i juni, som egentlig ikke indbød til insektfotografi, men vi var heldige og fandt et godt skovbryn med læ. Alle billederne er taget indenfor ca. 50 meter.

Rovflue med cikade. Neoitamus Cyranuyanurus

Første skud er af en rovflue i gang med at æde en cikade. Billeder fra andre vinkler afslørede at det drejer sig om rovfluen Neoitamus Cyranuyanurus.

Vikler. Pandemis Cerasana

Normalt er diverse møl og viklere for små til mit beskedne udstyr, men denne vikler Pandemis Cerasana, sad usædvanligt heldigt på en pind med god afstand til baggrunden. Et godt øje gør billedet lidt interessant, hvis jeg skal sige det selv. 😉

Løvfrø

Et rigt insektliv i skovbrynet afspejlede sig umiddelbart ved tilstedeværelsen af denne voksne løvfrø.  Løvfrøen stammer sandsynligvis fra “løvfrø-søen” ved Moesgård Museum, som kun ligger ca. 1 km væk. Hvilket ifølge litteraturen skulle være en ganske beskeden afstand for en vandrende løvfrø.

Per fotograferer løvfrø

Per er udstyret med en Canon 100mm macro og fotograferer her løvfrøen, der sidder godt beskyttet af brombær ranker. Brombær er en rigtig god plante for mange forskellige insekter, og langt hovedparten af de løvfrøer, jeg har set i området har dog også siddet i netop brombær.

Seglhveps

En stor og flot orange Seglhveps, som er en snyltehveps. Seglhvepsen er af slægten Eremotylus, hvilket kan ses på  manglende korte afsluttede ribber i vingerne, som er forekommer ved den anden slægt af seglhvepse, nemlig  Ophion.

Alle billederne er taget med min 18-55mm IS II kitlinse.

 

 

Skriv en kommentar