Niels Gamborgs online notesbog

Billeder fra Danmark – Et dansk fotogalleri

december 1st, 2008. Kategori: Design, Foto

Jeg har fotograferet i over 25 år. De sidste 6 digitalt. Nu har jeg har endelig taget sammen, og samlet de bedste billeder fra de digitale år i et dansk fotogalleri.

Billeder fra Danmark

Danske Billeder

“Billeder fra Danmark” indeholder ikke udelukkende danske billeder. Men hovedparten er fotograferet på ture rundt om i danmark og det danske landskab. Og har altid taget mange landsskabsbilleder fra Danmark

Overvejelser om design

Designet af galleriet er minimalistisk for at ikke tage fokus fra fotografierne.

Jeg har valgt sort for at give en rolig baggrund. Desuden er sort en god farve til at understøtte fotografiets egne farver.

Et par hvide vandrette linier holder siden samlet, og tekster og menuer er holdt i hvid og grå.

Overvejelser om funktionalitet

Navigationen skal være enkel og overskuelig. Derfor er den baseret på links til at vælge galleri og thumbnail til at vælge fotografi.

Jeg har fravalgt nogle af de nye JavaScript libraries, der kan lave forskellige smarte galleri funktioner. Jeg kan ellers godt lide mange af de moderne funktioner, men det mindsker overskueligheden, og gør navigation mindre intuitiv.

På ønske fra en par testere har jeg tilføjet et næste/forrige link, så man kan bladre i fotografierne i de enkelte gallerier. Denne navigation er lavet med Prototype’s AJAX funktion, der kalder et PHP-script.

Billeder fra Danmark

 1. 4 Responses to “Billeder fra Danmark – Et dansk fotogalleri”

 2. By Anders Saugstrup on dec 2, 2008

  Hej Niels

  Super gode billeder! Jeg får helt hjemve af at se de flotte skud så som ‘Solnedgang’ og ‘Riller i sand’

 3. By Niels on dec 2, 2008

  Takker, Anders. 🙂

  På denne årstid vil jeg nu gerne bytte med dig. Det typiske danske decemberbilleder ville hedder noget i retning af: “grå, kold og våd modvind”.

 4. By Zella Rasmussen on dec 3, 2008

  Flot galleri du har lavet og sikken nogle fantastiske fotografier – meeen jeg mangler en knap hvor jeg kan komme tilbage til sitet.

 5. By Niels on dec 3, 2008

  Tak ska’ du ha’ Zella. 🙂

  En tilbageknap er jo et problem, da det langt fra er sikkert du kommer ind fra bloggen. Det er måske kun den første uge, hvor der et friskt blogindlæg om galleriet.

  Ellers kan man komme ind fra mit CV/portfolio, nielsgamborg.dk og forhåbentlig også fra google på et tidspunkt.

  Jeg har forsøgt at løse dilemmaet ved, at lave links til både blog, cv og “hovedsite” i bunden af siden. Hvis du har et konkret forslag til, hvordan man kunne gøre det mere hensigtsmæssigt, vil jeg meget gerne høre det.

Skriv en kommentar