Niels Gamborgs online notesbog

Hvepseedderkop

november 29th, 2012. Kategori: Foto

Hvepseedderkoppen er en af Danmarks flotteste edderkopper og med sin størrelse på 3-4cm incl. ben, er den også en af  vores største. Den er indvandret fra Sydeuropa, og blev først gang set i Danmark i 1992 i Dyrehaven nord for København.  Den har siden spredt over Sjælland, Fyn og det østlige Jylland.

Hvepseedderkop tilhører gruppen af hjulspindere og lever blandt andet af græshopper, som den fanger i sit spind. Spindet fines ofte i halvhøjt græs i små lokale rydninger, som edderkoppen enten laver eller udbygger selv, for at åbne vejen til spindet for græshopperne.

Her sidder edderkoppen i sin klassiske position med hovedet ned. Bemærk også det meget karakteristiske zig-zag mønster i Hvepseedderkoppens spind.

Denne hun var meget lidt sky og virkede uforstyrret af en temmelig lang fotosession. Hun havde mistet 2 af sine ben, hvilket ikke er usædvanligt for edderkopper, som ofte lever et udsat liv. Ret praktisk at have 8 ben. Så er det lidt ekstra at give af. 😉

Hvepseedderkoppen er fotograferet i august på overdrevet umiddelbart nord for Sletterhage fyr på Helgenæs. Trods omhyggeligt eftersøgning på området lykkedes det os ikke at finde nogle artsfæller.

Se mere om Hvepseedderkop på Fugle og Natur

Skriv en kommentar