Niels Gamborgs online notesbog

Råbjerg Mile

juli 7th, 2012. Kategori: Foto

Råbjerg Mile er et af mine yndlingssteder i Danmark. Masser af sand, enorm natur og fantastisk lys. Her er en serie billeder fra et besøg på milen i juni med familien.

Fælles for  billederne er den simple horisont mellem himmelen og sandet/personerne.  Det har gjort det let at adskille den lyse himmel, og den mørkere grund i Photoshop. Jeg har optimeret hver del for sig selv for at opnår flest mulige detaljer og bedre belysning.

På de øverste 2 billeder har jeg lavet en “selection” på himmelen og ét “levels adjustment layer” på himlen og et andet for milen.

På de nederste 2 billeder har jeg i stedet justeret lys og kontrast efter henholdsvis himmel og personer i min raw editor (jeg bruger Canons  Digital Photo Professional – DPP).  Derefter har jeg eksporteret begge udgaver til Photoshop, hvor jeg så har klippet de 2 lag sammen.

 

Råbjerg Miles højeste punkt set vestfra.

Råbjerg Mile

 

En skydækket himmel over milen.

Himmelen over Råbjerg Mile

 

Børnene har besteget en mindre klit på den nordlige af Råbjerg Miles parabel arme.

 Råbjerg Mile Klit

 

Fra østsiden af milen er der udsigt over Kattegat.

Udsigt Råbjerg Mile

 

 

Råbjerg Mile i solskin

Forrige gang jeg besøgte Råbjeg Mile var det med overnatning i klitterne og solskin på milerne . Her er nogle billeder fra Råbjerg mile og Spirbakke mile taget på turen med mit gamle Canon Ixus.

  1. 1 Trackback(s)

  2. jul 7, 2012: Billeder fra Råbjerg mile og Spirbakke mile | Blog om webudvikling

Skriv en kommentar