En online notesbog

Regnbuen på Aros

januar 6th, 2013. Kategori: Foto

I sidste uge besøgte jeg Aros for første gang siden regnbue panoramaet blev færdiggjort  i 2011.  Da jeg var der for at se at se  Edvard Munch udstillingen, havde jeg kun mit Canon Ixus med i  baglommen.

Regnbue panoramaet fotograferet fra den store  tagterrasse på Aros.

Regnbuen Aros

Billedet er kraftigt billedbehandlet både farve- og perspektivmæssigt. Jeg har rettet de kraftigt væltende linjer (pga opadvendt vidvinkelobjektiv) op med Photoshops perspektiv crop. Levels, saturation, selective colors (blå) og exposure er justeret for at lysne og få de klare farver i regnbuen frem.

Inde i regnbuen kommer solen frem et kort øjeblik. Det gyldne lys i den orange og gule sektion giver masser af varme til billedet.

Solskin i regnbuen

 

Et ildevarslende lys ligger over Århus i regnbuens røde sektion.

Ildevarslende lys over Århus

Den røde sektion er østvendt med udsigt over Aarhusbugten. Så solen på billedet er en reflektionen af solen i regnbuens røde glas. Derfor er de  lyse boligblokke også belyst forfra, hvilket er med til at skabe den surrealistiske og trykkende stemning.

Den kølige blå del af regnbuen, hvor den lave vintersol over Århus giver lange skygger.

Blå regnbue Aarhus

Jeg havde desværre kun ca. 20 minutter til at se regnbuen og tagterrassen. Men både regnbuen selv og også den gode udsigt fra tagterrassen over det centrale Århus,  indbyder til at vende tilbage igen med lidt bedre tid og også gerne lidt bedre fotoudstyr.

Skriv en kommentar