Niels Gamborgs online notesbog

Snorkling i Thailand

februar 27th, 2012. Kategori: Foto

På grund af en nylig Thailandsferie med lidt snorkling på programmet har jeg lånt et vandtæt Olympus – µ TOUGH-8010 af Per G. Henriksen (portfolio).

Det skulle udnyttes til at eksperimentere en lille smule med undervandsfotografi for første gang. Det viste sig at være en vanskelig disciplin og rumme mange udfordringer. Derfor blev der desværre også meget langt i mellem de gode skud.

Snorkling ved Koh Rok i Thailand

Vi snorklede fra båd på koralrev i ca. 2-8 meters dybde. Fyldt med flotte fisk. Masser af farvestrålende fisk som sergentfisk, papegøjefisk, sommerfuglefisk og englefisk.  Og mange flotte koraller. På bådturene til Koh Rok snorkler du typisk 3 gange fra båden og fra stranden på Koh Rok Nok. Jeg har været ved Koh Rok 2 år i træk for at snorkle på forskellige koralrev. Et af de allerbedste steder at snorkle i Koh Lanta og Ao Nang/Krabi området.

Desværre gjorde dybden på koralrevet det rigtig svært at få gode fotos af fiskene. Jeg var generelt for  langt væk, og havde ingen finner, så dybere dyk med kameraet var vanskeligt uden at jage fiskene væk.

Vandet var klart, men jeg har aligevel måtte fjerne en del skidt  i vandet i Photoshop for at gøre dette foto af mine snorklende sønner acceptabelt. Billedet er desværre ikke blevet helt skarpt, og der er også problemer med belysningen, hvilket var typisk for flere af de fotos, som jeg tog med Olympus Tough kameraet.

Snorkeling Koh Rok, Thailand

Sergentfisk

Sergentfiskene (Sergeant Fish) er meget almindelige fisk på koralrevene i Thailand, og kan også findes på stenrev på de Thailandske strande. Sergentfisk er nysgerrige  og derfor lette at komme tæt på.  På de snorkelture jeg har været på bliver de som regel fodret for at imponere turisterne.  Det er dog en uskik, der er med til at skabe ubalance i revene lokalt.

De her sergent fisk er dog ikke fodret, men bare nysgerrige. Flere var henne og smage på det blanke kamerahus.

Sergeant Fish

 

Med maske og snorkel

Lyset var heldigt, og vandet klart. Og en interessant spejling er med til at løfte fotoet. Mads har taget billedet af mig i poolen på Koh Lanta.

Med snokel  i Thailand

 

Skriv en kommentar