Niels Gamborgs online notesbog

Svirrefluer

august 14th, 2012. Kategori: Foto

Her er en række svirrefluer fotograferet over sommeren. Svirrefluer er farvestrålende, meget almindelige og lette at komme tæt på, og de er derfor et oplagt emne til eksperimentere med insektfotos.

Canons 18-55mm IS II kitlinse, har en forrygende mindste nærafstand på kun 12 cm, hvilket gør at man kan komme rigtig tæt på. Det er vanskeligt at komme så tæt på sommerfugle og større insekter, men svirrefluer er tilpas tillidsfulde, at det er ret let med bare en smule tålmodighed.

Svirrefluerne er dog temmelig aktive og hurtige i deres bevægelser, så jeg har taget rigtig mange billeder og kasseret langt de fleste for at tage nedenstående billeder.

3 arter svirrefluer

Her er en Havesvirreflue, som ubetinget er en af de flotteste og samtidig mest almindelige svirrefluer. Der lever 3-4 forskellige arter Havesvirrefluer i Danmark.

Her ses et par Dobbeltbånde Svirrefluer, som nok er den talrigeste svirreflue her i landet. jeg har udvalgt billedet, da det er lykkedes at fange den ene i flugten. At den så ikke er 100% skarp, må siges at være ok, det billige udstyr og fotografens beskedne evner taget i betragtning.

Dobbeltbåndet svirrefluer

Tilsidst en Have-dyndflue, som er knap så almindelig i det Østjyske.

Have-dyndflue

Alle 3 svirrefluer er fotograferet i Hørret Skov fordelt over 3 forskellige ture.

Skriv en kommentar