Niels Gamborgs online notesbog

Installation af programmer i Ubuntu

januar 4th, 2008. Kategori: Linux

“Den 4. artikel om en linux begynders test af  Ubuntu” 

Succes med tilføj/fjern programmer

5. session med Ubuntu og endelig lidt medvind. Fandt ud af at mine problemer med at installere dansk sprogpakke og alternative programmer som Opera, skyldtes af jeg ikke havde konfigureret Ubuntu til at søge de rigtige steder. Ubuntu var stadig konfigureret til at søge på den cd, som jeg havde installeret fra.

Find en beskrivelse af hvordan man løser det her:
http://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?t=1776

Så kører det

Så status er nu,  at min Ubuntu er dansk,   jeg har intalleret Opera og  webdeveloper til Firefox.  Jeg begunder at forstå begejstringen for add/remove applications (tilføj/fjern programmer). Måske især fordi opsætningen af Ubuntu til nu har været meget besværlig,  så man defor bliver ekstra begejstret, når man så støder på noget der både virker og er smart på samme tid. Og det er da fikst at man kan instalere en mængde applikationer fra det samme program på desktoppen.

Netværk

Har stadig problemer med det trådløse netværk. Når PC’en bliver slukket,  slukker  Ubuntu for netkortet,  så jeg må tænde det på knappen og genstarte.  Når jeg rebooter slukkes netkortet ikke,  men det skal slåes til manuelt.
Jeg er i øjeblikket  ved at downloade openSUSE, på min anden PC,  men efter en meget positiv Ubuntu session,  får den lov til at vente lidt mere.

OBS! Problemet løst. Læs: Problemer med trådløst netværk i Ubuntu

Skriv en kommentar