Niels Gamborgs online notesbog

Problemer med trådløst netværk i Ubuntu

juli 1st, 2008. Kategori: Linux

Jeg har i mange omgange haft problemer med det trådløse netværk i Ubuntu. Faktisk har problemerne været så irriterende, at jeg ikke har gidet at bruge Ubuntu.

Ubuntu udviklere har flere gange lavet bug rettelser på network manageren, og skulle efterhånden have fået styr på en del af problemerne, men der er åbenbart stadig bugs tilbage.  

Nu har jeg endelig fundet en tilfredstillende løsning som virker i Ubuntu’s Hardy Heron.

Netværk manageren husker ikke WEP/WPA key/nøgle

Det største problem jeg havde med network mananger I Hardy Heron var at den ikke kunne huske WPA nøglen/koden (key), som bruges til at kryptere netværket. Altså skulle jeg hver gang jeg havde startet Ubuntu, åbne netwærksmanager (network manager) for at taste WPA key’en/koden ind. Jeg kan se at andre har oplevet samme problemer med WEP key’en.

Men allerede tilbage i Gutsy Gibbon havde jeg problemer. Her kunne netværks managaeren godt huske WPA koden, men jeg skulle hver gang manuelt aktivere den gemte nøgle.

Derudover har jeg kunnet se på nettet, at andre har oplevet helt tredie problemer med Ubuntus netværksmanager.

Løsningen – En alternativ netværksmanager

Løsningen er at installere en alternativ netværksmanager. Wicd (udtales wicked) er en simpel og overskuelig netværksmanager kodet i Python. Du kan finde en udførlig vejledning på download og installation af Wicd her:

Wicd Network manager

OBS. Hver opmærksom på at udskifte “gutsy” med “hardy” når du kopiere denne del  i synaptic pakkehåndteringen:

deb http://apt.wicd.net gutsy extras

Jeg oplevede dog at Wicd er et meget ustabilt program. Op til en 3-4 genstarter måtte jeg igennem fordi, WiCD låste. Men da først jeg havde fået den indstillet til automatisk opstart og skrevet WPA nøglen ind, fungerede den perfekt.

Skriv en kommentar