Niels Gamborgs online notesbog

Start med Linux

januar 1st, 2008. Kategori: Linux

 Jeg har fået fingrene i en ældre PC og har længe haft en lyst til at lege lidt med Linux. Mest af alt for at for at få en større indsigt i UNIX miljøet og en dybere forståelse af de mere nørdede ting omkring PC’en. Derfor virker det oplagt at kast sig over Linux.

Jeg vil bruge min blog som online notesbog til at følge de væsentlige trin i processen og samle links og andre informationer, som jeg finder nyttige.

Valg af distribution

Det første skridt var en undersøgelse af hvilken Linux distribution jeg skulle vælge. Mit udgangspunkt var at det skulle være så simpelt som muligt, da jeg er begynder og ikke har erfaringer med andet end windows.

Efter lidt snusen rundt på især www.linuxin.dk , hvor der både er nogle gode debatter og oversigter ( som f.eks. http://godtigang.linuxin.dk/distro/ ) valgte jeg Ubuntu.

Masser af support (bla. en god dansk begynderguide: http://ubuntu.linuxin.dk/) og mulighed for at partitionere hardisken fra Ubuntu, så jeg kunne beholde windows på maskinen.

Derudover påstod mange (især ubuntu-folk 😉 ), at Ubuntu var den letteste og mest grafisk orienterede distribution. Lige noget for mig, der ikke havde set en prompt, siden min gamle windows 3.1

Download

Andet skridt var download af de 700mb til disken fra ubuntu’s hjemmeside (http://www.ubuntu.com/getubuntu/download).

Her var der også en masse overskuelig og letforståelig hjælp at hente. F.eks. både til at få brændt et disk image og til at checke at downloaden var uden fejl. Alt foregår selvfølgelig med henvisninger til andet open source software.

Efter en masse positive oplevelser i ressearch fasen glæder jeg mig nu til at komme igang med selve installationen.

Skriv en kommentar