Niels Gamborgs online notesbog

MooTools

marts 8th, 2009. Kategori: Programmering

MooTools er et kompakt JavaScript Framework, der har vundet stor indpas de sidste par år. Jeg har i denne denne post samlet de aller bedste MooTools ressourcer.

Sites der bruger MooTools

Med Library Detector kan man hurtigt se, hvilke JavaScript Frameworks, forskellige sites bruger. F.eks. bruger følgende sites MooTools:

Det officielle MooTools 

MooTools demos. Masser af konkrete eksempler på grafiske effekter med MooTools. Ved eksemplerne kan du downloade eller copy-paste MooTools scripts og plugins.

Download MooTools. Hent den nyeste MooTool.

MooTools dokumentation. Den officielle MooTools dokumentation. Som sædvanlig er den officielle dokumentation en smule langhåret, men tilgengæld præcis og grundig, hvis man er inde i syntaks.

MooTorials. Grundig MooTool dokumentation, hvis du vil dykke dybere ned i MooTools.

MooTools plugins. Masser af plugins til MooTools. Ikke den mest pædagogiske liste, men tilgengæld rimelig komplet.

MooTools tutorials

Der er færre MooTools tutorials end jQuery tutorials.  Her er et par af de bedste oversigter over MooTools tutorial:

 • Lær MooTools. 20 Mootols tutorials og eksempler. En række MooTools tutorials, der starter helt fra bunden med introduktion til MootTools frameworket. Derefter genegåes en række emener som Ajax, JSON og en lang række grafiske effekter som sliders og show/hide. Desuden en række tutorials om CCS og MooTools, og eksempler på hvordan man laver Flash lignende effekter.
 • 30 dage med MooTools tutorials. En grundig gennnemgang af MootTools, delt op i en række tutorials. Starter med intro til MooTools librariet, og fortsætter med emner som selectorer, funktioner, html maipulation, drag and drop og mange grafiske effekter som slide, hide og morph.

 

MooTools cheatsheet

MooTools cheatsheet. Et cheatsheet til Mootool, der indeholder de mest brugte kommandoer, funktioner og genveje.

MooTools og de andre JavaScript Frameworks

MooTools vs. jQuery vs. Prototype vs. Dojo. Sammenligning af MooTools performance i forhold til de andre JavaScript Frameworks.

Sammenligning af JavaScript Frameworks på wikien. Kæmpe sammenligning af alle de store JavaScript Frameworks. Masser af både detaljer og teknikaliteter. 

MooTools vs. jQuery – en diskussion. En diskussion af fordele af ulemper på et uofficielt MooTools forum. For og imod fra forskellige webudviklere.

 1. 4 Responses to “MooTools”

 2. By Martin Nielsen on mar 9, 2009

  For pokker da Niels, du kommer altid før mig med blogindlæg, har længe ville skrive lidt om mootools.

  Det er simpelthen et fantastisk framework, det gør alt lgie fra animation til ajax request til en leg. Man skal lige vende sig til syntax, og det tager lidt tid i starten, og opgaverne tager måske lige en time ekstra… men når man først er inde i det, så sparer man rigtig meget tid.

  Vi bruger selv mootools på arbejde (dvdoo.dk) i en vis udstrækning, og det er meningen at alt nyt js skal kodes i ko-regi.

  På mit nye site 😉 vil alt js således også være omkodet til mootools, derfor kan man nok også godt forvente at der kommer en masse omkring mootools på bloggen, altså engang når det bliver tid til re-launch.

 3. By Daniel on dec 6, 2009

  hehe, havde også haft i tankerne at skrive sådan et indlæg. Men jeg er kun ved at lære mootools, så skal ikke gøre mig selv til ekspert på det endnu 😉

  Men fin liste, jeg har isært gode erfaringer med forum.mootools.net (uofficielle)

 4. By Niels on dec 6, 2009

  Det er da bare at gå igang, Daniel. Min MooTool liste er ikke opdateret. Der må være kommet flere og nyere tutorials, guides og andre mootool ressoucer.

  Hvis du skriver noget så må du gerne kommet tilbage og linke til det.

  Og så tak for linket til MooTools forummet. 🙂

 1. 1 Trackback(s)

 2. mar 8, 2009: jQuery | Blog om webudvikling

Skriv en kommentar