Niels Gamborgs online notesbog

Cool names, company names og målrettet forretning

februar 7th, 2011. Kategori: Projekter

Mit cool names projekt er ved at være 2½ år gammelt. Formålet har, ud over at generere cool names, været at med lege med web og JavaScript programmering, eksperimentere med web applikationsdesign og høste erfaring med søgemaskineoptimering og adsense.

Den primære målsætning har været at få mange besøgende og sidevisninger. Med lige over 7000 daglige besøg må dette mål siges at være opfyldt nu.Derudover har jeg også haft den lidt mere diffuse målsætning at kunne tjene nogle penge på at generere navne på nettet. At skabe en god forretning med adsense. Indgangsvinklen har været den lidt overordnede teori, at mange besøgende giver grundlag for at tjene penge. Dette er til dels også lykkedes da 2011 tegner til at kunne giver et mindre overskud, hvis jeg kan fastholde de gode besøgstal.

Statistikker og kanaldata fra Adsense afslører dog hurtigt at besøgende ikke blot er besøgende. Indtjeningen er endog meget forskellig fra side til side. Derfor er det naturligt i den videre forretningsudvikling at fokusere på at optimere de mest rentable sider og søgeord, fremfor en  udelukkende at gå efter de høje besøgstal.

Hvis man kigge på projektet helt konkret er billedet tydeligt. Indtjeningen er størst på de forretnings-relaterede navnegeneratorer. 3 forhold gør sig gældende.

 • Besøgende de kommer ind på forretnings-orienterede relaterede søgninger har flere sidevisninger.
 • De forretnings-orienterede navnegeneratorer har en langt  højere click through rate.
 • Klik-prisen på de forretnings-relaterede sider og søgninger er generelt højere.

Disse 3 forhold gør tilsammen at indtjeningen på disse sider er langt højere end på de andre typer af navnegeneratorer på mit website.

Company name generator

Min company name generator, er et godt eksempel på ovenstående. Company name generatoren er målrettet et business segment, og generer navne, der kan bruges som forretningsnavne og domænenavne. Adsense reklamerne er godt betalte og samtidig er click through raten rigtig høj.

Desværre ligger jeg på søgninger på company name generator lige omkring nummer 10 på Google. Der er  for lavt, til at sikre en sikker strøm af besøgende. Nogle gange ryger jeg om på side 2 og besøgstallet falder. Andre gange ryger jeg lige et par pladser op, hvilket selvfølgelig resultere i en øjeblikkelig stigning. Både på besøgstal, og den medfølgende indtjening.

Så en årets højeste prioriteter er, at styrke min position på søgninger på company name generator.Nu er det sjældendt  nok at rankere godt på et enkelt søgestreng, men når man rankere godt på sine primære søgestreng følger der som regel en masse long tail søgninger med i købet. Dette blogindlæg er selvfølgelig en del af arbejdet. Det giver lidt ekstra linkjuice, og derudover forsøger jeg også målrettet at skaffe linkjuice fra forskellige andre steder.

Andre forretnings-relaterede navnegeneratorer

Mine andre navnegeneratorer, der kan karakteriseres som forretnings-relaterede laver business names, product names og brands, project og code names. Alle disse navnegeneratorer klarer sig pænt i Google, takket være en målrettet indsats sidste og forrige år. De kræver derfor ikke den store opmærksomhed i år, men det er klart at der skal holdes øje med dem og justeres hen ad vejen. Det er trods alt lettere at vedligholde en god position i Google, end at opnå stigninger.  Click through raten på disse er også pænt høj, men betalingen pr. klik er en smule lavere end på  company name generatoren.

De øvrige navnegenratorer

Nogle af mine mest besøgte navnegeneratorer er desværre også nogle af de mindst rentable.  Folk der er på jagt efter fantasy names er tilsyneladende mindre villige til at klikke på reklamer og prisen pr. klik er også generelt lavere. Det er selvfølgelig også en medvirkende årsag, til at jeg har kunnet rankere godt med flere af mine fantasy generatorer. Konkurrencen har simpelthen været mindre, fordi markedet for fantasy relaterede søgestrenge ikke har så attraktive for annoncørerne.

Endelig er der hele nickname segmentet, der ligger sig midt imellem forretnings og fantasy området. her findes der også nogle potentielt gode forretningsmuligheder, som jeg også har et øje på.

 1. 4 Responses to “Cool names, company names og målrettet forretning”

 2. By Zeth on feb 18, 2011

  Wow!! Cool Name generator!! Det er godt nok fedt lavet. Har det vaeret svaert at skrue sammen og hvad for et sprog har du kodet det i? Og jeg tror at linkjuice er et af mine yndlingsord… 😀

  Niels Gamborg, hvad er din programmerings-baggrund? Datalogi?

 3. By Niels on feb 18, 2011

  Jeg er multimediedesigner. Name generatoren er kodet i JavaScript, og det er den simpleste del.

  Make name generator

  Forretningsmodellen har været den vanskelige del at få til af fungere. Det er først nu efter 2 år at der rent faktisk begynder at være en smule forretning i projektet.

 4. By Per on feb 18, 2011

  Multimediedesigner? Jeg troede ikke at det var en stor del af multimediedesign at kode?

  Tillykke med at du får noget forretning med projektet. Det har du fortjent med et velkonstrueret projekt som det du har udviklet.

 5. By Casper L. on apr 6, 2011

  At vælge et navn for virksomheden er en stor opgave og en svær gerningen, jeg selv brugt næsten en måned i tanker om nogle navn til min virksomhed, og så når jeg fandt et navn og søgte det, så jeg at den allerede er truffet, i denne sammenhæng din coolname projekt er virkelig en stor, og jeg håber, at mange mennesker som mig vil gøre fuld brug af det, tak for deling af fantastiske post.

Skriv en kommentar