En online notesbog

Online Name Generator. Et webmaster projekt

juni 12th, 2009. Kategori: Projekter

Online Name Generator projektet

For 1½ måned siden startede jeg Online Name Generator Projektet, der hoster forskellige navne generatorer som f.eks. Project Name Generator.

Projektet er et webmaster projekt, der udspringer af min interesse for:

 • Brugergrænse- og applikations-design
 • Simpel applikations-programmering
 • Søgemaskineoptimering

Dette indlæg giver en hurtig oversigt over projektet. Senere vil jeg skrive mere om de enkelte elementer.

Brugergrænse-design

En webapplikation skal være let, overskuelig og hurtig at bruge. Derfor er brugergrænse-fladen  på name generatoren skrabet for overflødig information.

Se  4 principper for brugervenligt layout.

 • Sørge for tydelige hierarkier (navn og generator-knappen er store og centralt placeret på siden)
 • Dele siden op i tydeligt definerede områder  (Name Generator, Bookmark-boks, menu, overskrift er tydeligt definerede og adskilte)
 • Benytte konventioner, der er opstået omkring Internettet  (understregede links, topmenu, stor knap til vigtig funktion)
 • Minimére støj (her er jeg p.g.a. af søgemaskineoptimering og annoncer blevet nødt til at gå på kompromis. Har forsøgt at afbøde ved at benytte de ovennævnte 3 principper)

Derudover har jeg fokuseret på:

 • Tydelig stor sidetitel, så brugeren med det samme kan se, hvor han er.
 • Navnet bliver generet med kun et klik. Konkurenter kræver ofte indtastning af navn, kategorier.  Og tit “husker websiden”  ikke indtastede og valgte informationer.  

superhero name generator

Se Superhero Name Generator som et eksempel.

En mere clean og overskuelig brugergrænseflade kunne være opnået ved at fjerne al den overflødige tekst. Men teksten er nødvendig af hensyn til søgemaskineoptimeringen. Derfor har jeg gjort teksterne meget små eller placeret dem længere nede på siden, hvor ingen alligevel læser dem.

Søgemaskineoptimering

Den internationale konkurrence på Google er stor.  Derfor er god søgemaskineoptimering  alfa og omega for hele projektet.

I korthed er min strategi koncentreret om:

 • Et domænenavn med søgeordene “online” og “generator”.
 • Masser af tekst, med mange overskrifter i flere niveauer, hvor søgestrengene og søgeord gentages i forskellige sammenhænge
 • Udgående links til bla. Wikipedia og andre sites der rangerer højt på relevante (men ikke direkte konkurerende) søgeord.
 • Indkommende links. I første omgang sites jeg selv har adgang til at lægge links på. Dernæst udvalgte linkkataloger, og på sigt forhåbentlig  links fra brugerne.

Har overvejet at tilknytte en WordPress blog til online-generator domænet, hvor jeg kan skrive små korte “nyheder” på.

Programmering

Alle navne generatorer er programmeret i JavaScript. Det har den fordel, at navne genereres på brugerens egen computer. Det gør genereringen af navne lynhurtigt. 

Jeg har opdateret generatorerne flere gange i forløbet, så de er blevet mere komplekse, og laver mere komplicerede navne.

Find f.eks. Vampire names med vampire name generator.

Økonomi

Har tilknyttet en adsense konto til name generatorerne.  Men min stategi er at holde annoncer meget diskrete i starten. Når/hvis der er kommet lidt flere besøgende og nogle flere indkomne links, vil jeg give annoncerne en lidt mere fremtrædende plads.

Økonomien i projektet er dog til grin, og jeg skal være heldig, hvis jeg kan dække udgifter til domænenavn og webhotel. Projektet har udelukkende sin berettigelse i, at jeg synes, det er skide sjovt. 😀

Skriv en kommentar