Niels Gamborgs online notesbog

Århus åbnet i Second Life

august 23rd, 2007. Kategori: Second Life

Så har Århus Købmandsskole multimediedesigneruddannlese åbnet sine nye ø Århus (eller aarhus på mundret SL engelsk) for offentligheden.

Øen er stadig noget tyndt bebygget, og ikke mange studerende har deres gang der endnu. Men det vil ændre sig i løbet af dette semester, hvor Århus Købmandsskole vil bruge Second Life til at undervise i f.eks. new media,  sociale medier, 3d universer og 3d modelering.

Men aarhus øen har allerede noget at byde på for begyndere i Second Life. KrystalPi Octavia ( SL primus motor og tidligere designlærer på Århus Købmandsskole) og Nilex Paine (undertegnede)  har lavet en række guides, som du kan finde centralt placeret på øen.  Guides’ene henvender sig primært til begyndere i Second Life og omhandler:

 • Begynder kodning i Second Life. Grundigt kommenterede scripts på dansk i Second Lifes Scripting sprog (LSL – Linden Scripting Language). Med disse scripts kan du selv lege og eksperimentere med nogle simple, men effektfulde scripts i Second Life. En super måde at komme ind i LSL fantastiske verden. Jeg har tidligere skrevet indlæg om dem her på bloggen, men nu er vi så flyttet til aarhus.
 • Generelt om modellering i SL. Ultra kort “kom igang med modellering i Second Life” brugsanvisning.
 • Animerede teksturer/animated textures i Second Life. Speciel guide.
 • Overlevelsesguide til Second Life. Tips til de allerførste besøg i Second Life. 
 • Danske uddannelseistitutioner i Second Life.

Du kan finde aarhus på følgende SLurl http://slurl.com/secondlife/Aarhus/134/130/23  Eller du kan åbne kortet i Second Life og søge på “aarhus“.

Læs også artiklerne om Second Life Scripting på min hjemmeside

 1. 4 Responses to “Århus åbnet i Second Life”

 2. By Lars Pach on aug 25, 2007

  Tillykke med åbningen af jeres nye ø. Jeg håber at jeres målsætning om at undervise ude i SL bliver en succes, som vi andre kan lære noget fra. Jeg personligt vil jævnligt besøge øen og følge med i udviklingen af denne. Indtil videre vil jeg se lidt på jeres scripting, som jeg langt fra magter endnu.

  Mvh. Lars Pach
  Aka. Pach Voom

 3. By Niels on aug 25, 2007

  Tak ska’ du ha’ Lars.

  Og go’ fornøjelse med scriptningen. Det er rigtigt sjovt at lege med.

 1. 2 Trackback(s)

 2. aug 23, 2007: Niels Gamborg » Interaktion og kommunikation. Nyttige Second Life scripts.
 3. aug 23, 2007: Niels Gamborg » Begynder kodning i Second Life

Skriv en kommentar