Niels Gamborgs online notesbog

Second Life begynder

februar 25th, 2007. Kategori: Second Life

Web 3.0?  Virtual Reality 0.5? En fis i en hornlygte? Meningerne er mange og beretningerne spændende. Så jeg måtte selvfølgelig afprøve på egen virtuelle krop, hvad Second Life egentlig er.

 

Fra starten skulle jeg træffe nogle hurtige beslutninger om både navn og også udseende på mit Second Life alter ego.  En hurtig gennemført tutorial, og jeg blev kastet ud i det.

Jeg kom til verden ind i en stor klump af andre nyfødte, der sikkert har været lige så forvirrede som jeg. I starten virkede alt hektisk og kaotisk. Hvad skulle jeg give mig til og hvordan skulle jeg gøre det?

Gudskelov havde jeg en adresse at forholde mig til, nemlig min skoles område i Second Life: 

Aarhus Business College, Kirkby (108, 8, 51) 
http://slurl.com/secondlife/Kirkby/109/8/52 

så jeg forlod hordene på startstedet og teleporterede mig hen i sikkerhed.  

I starten brugte jeg en masse tid på at udforske skolens område og de steder min lærer havde anbefalet.  Og ellers at gøre mig fortrolig med nogle basale funkioner, som at gå, flyve, kigge på kort, ændre udseende, skifte tøj etc. (det er forøvrigt ikke let skulle jeg hilse at sige, at pludselig selv kunne bestemme, hvordan man vil se ud)

 

De første par gange jeg var i Second Life, havde jeg svært ved at se, hvad det hele skulle gøre godt for.  Hvad skulle jeg give mig til her? Hvad var meningen med det hele? Hvad kunne jeg få ud af det. 
 
Det var egentlig kun min trang til at udforske, der førte mig tilbage. Noget reelt at give mig til havde jeg ikke, og det hele virkede både ustruktureret og uoverskuligt. Og jeg havde svært ved at se, hvad andre havde været så fascineret af i dette virtuelle univers.

Interessen fandt jeg tilgengæld, da jeg begyndte at modellere. I starten byggede jeg et par stole, et bord, et par lamper, bare for at prøve. Men jeg begyndte nu at vende tilbage for rent faktisk at lave noget.
Møblemenet blev udbygget med whiskysjusser, bøger, høns og en falk, og inden jeg havde set mig om havde jeg tilbragt en hel snestorm og det meste af en weekend med at modellere i Second Life.

Jeg hedder forøvrigt Nilex Paine i den verden, hvis du engang skulle komme forbi Århus Købmandsskole.

 

Om interessen holder i længden er umuligt at sige nu, men Second Life er under alle omstændigheder et fascinerende bekendtskab, som jeg p.t. både dyrker og nyder i fulde drag.

Hvad er det, der fascinerer dig ved Second Life?

Skriv en kommentar