Niels Gamborgs online notesbog

Røde Kors i Second Life

februar 26th, 2007. Kategori: Second Life

Det er Dansk Røde Kors står bag Red Cross Island i Second Life. 

En bjergtop rejser sig i midten af øen og enkelte bygninger er spredt ud langs kystlinien.   Meget smagfyldt og med masser af luft og lys.

På øen er der mange steder, hvor man kan mødes og snakke med andre. Det spænder vidt, fra lette konferencecentre i glas og mamor, til  uformelle skovturs tæpper mellem træerne, hvor du kan slå dig ned og chatte med vennerne. Godt at se at Rød Kors også i cyberspace på den måde slår et slag for dialogen.

Som et sjovt påfund kan man også stige ombord i en badering og sejle sig en tur.  Enten alene eller sammen med en god ven.

red_cross_island.jpg

Når du ankommer til Red Cross Island efter teleporteringen, lander du  på en platform med et stort rødt kors.  Det ligner til forveksling en helicopter landingsplads.  Sjov detalje og godt fundet på.

Ved landingsplatformen er der et kort over øen samt et par hverveplakater.  Du bliver opfordret til at melde dig sig som frivillig kampagne medarbejder, og hjælpe til  med at skaffe endnu flere frivilige og at samle penge ind i Second Life, til brug i den virkelige verden. 

Og der bliver samlet penge ind.  Jeg har i min korte tid i Second Life stødt på flere frivillige og en del indsamlingsbøsser.  På øen står de obligatoriske indsamlingsbøsser selvfølgelig også, så man kan støtte Røde Kors’ arbejde.  

Rundt omkring på øen er der gjort plads til forskellige kampagner. Der er flere bygninger og nogle tomme hvide kasser, bygget ind i skråningerne, der ser ud til at være klar til brug. Så der ser ud til at være nok at gå igang med. 
Lige nu kører der dog kun en kampagne. Den er om landminer. Der er bl.a. lavet et minefelt på øen. Du skal prøve om du kommer levende ind til midten, hvor man kan få en gratis “Weapons are bad for health” T-shirt.

Alt i alt er Red Cross Island et både  interessant og flot sted at besøge. Og jeg glæder mig meget til at følge udviklingen her.
Meget af Second Life er både overkommercielt og grimt, så det er både en lettelse og opløftende at møde humanitære organisation her. Især når de så ovenikøbet præsentere sig så æstetist velovervejet.
Godt gået Røde Kors.

Du kan finde Red Cross Island her:

http://slurl.com/secondlife/Red%20Cross%20Island/139/106/41 

Skriv en kommentar