Niels Gamborgs online notesbog

Google og Gestaltlovene

februar 4th, 2007. Kategori: Søgemaskineoptimering

Hmmm… Nu har Google efterhånden været igennem mit site en 4-5 gange og langsomt dukker der flere oplysninger op. Nu ligger jeg f.eks på førstepladsen med den mundrette søgeterm “gestaltlovene og webdesign”, men… ikke med min side men med denne blog???(underbygger jeg nu dette resultat, ved at skrive det endnu engang???).

Jeg forstår det ikke. Hvorfor scorer bloggen højere end selve siden, hvor oplysningerne ligger. Er det fordi jeg nævner Google her?

 I hvertfald er det ikke særligt hensigtsmæssigt at eventuelle brugere bliver ledt herhen, når informationeren befinder sig på selve sitet. Jeg må sgu’ hellere linke derhen så.

Gestaltlovene og deres brug i moderne webdesign

Hvis man kun søger på gestaltlovene kommer bloggen op anden nederst på side 1 og min forside kommer op øverst på side 2. Well… Det går da i dne mindste i den rigtige retning. Man kan altid håbe på at indexeringen bliver mere hensigtsmæssig efterhånden, som Google arbejder sig nærmere ind på min side.

Men for at det ikke skal være skæld ud det hele, så virker nogle af googles webmaster tools ganske udemærket. F.eks har google fundet et link på min side, der ikke virkede. Det havde jeg nok ikke selv opdaget, for det var i brødkrummen, som jeg ikke selv bruger.

Jeg regner også med at kunne få gavn af flere af de andre værktøjer efterhånden, som oplysningerne bliver tilgængelige for mig.

 1. 4 Responses to “Google og Gestaltlovene”

 2. By Potter on feb 17, 2007

  Hvis du vil have din weblog til at ringe på Google, skal du starte med at optimere din WordPress – det er den nemlig ikke fra fødslsen 😉

  Feks. hedder indlægget her “/?p=26” lige som alle andre der er nået til indlæg nummer 26 på deres blog.

  På admin går du ind under “Indstillinger – Permanent links” og vælger at du selv vil definere hvad de skal hedde.

  Jeg har valgt at bruge Kategori og indlægsnavn….

  Det ser sådan her ud:

  /%category%/%postname%.htm

  Bare det giver noget helt andet…..

 3. By Niels on feb 17, 2007

  Interessant, Potter. 🙂

  Men mit “problem” er næsten det modsatte. Bloggen her er bare munter leg og uddannelserelevant eksperimenteren. Egentlig ligger de interessante informationer på selve siden, som jeg har forsøgt at optimere. Alligevel dukker linket til bloggen op, når jeg søger på google, og ikke linket til selve siden.

  Det var egentlig det der undrede mig.

  Men tak for indlægget Jeg har bookmarked din side til senere brug, da jeg kan se at du har rigtig mange interesante artikler på din blog.

 4. By Catarina on feb 22, 2007

  Google tæller også hvormange ord der er på forsiden. På denne Blog er der flere ord end på din hjemmeside.

 5. By Niels on feb 23, 2007

  Ja. Du har sikkert ret, Caterina.

  Tak for inputtet. 🙂

Skriv en kommentar