En online notesbog

Webmaster værktøj. Browseshots.org

september 25th, 2007. Kategori: Webmaster værktøjer, Webudvikling

Denne 5. artikel i rækken om gode webmasterværktøjer adskiller sig noget fra de andre. Hvor de  andre værktøjer har haft fokus på søgemaskine optimering og synlighed på Internettet handler dette mere om design.

Browsershots.org

Browsershots.org er et værktøj, der lader dig se screenshots af dit websted set i en lang række forskellige browsere fra IE 5-7, over Firefox og Opera, til Konqueror og Kazehakase. I den seneste udgave kan du også teste, hvordan din side ser ud i forskellige skærmopløsninger fra 640px-1600px i bredden.

Du krydser af, hvilke browsere du ønsker screenshots fra, og starter din request.  Din forespørgelse kører som standard i 30 minutter. Undervejs kan du forlænge tiden op til 30 minutter igen ved et tryk på en knap. Du bookmarker f.eks. siden, der kører din forspørgelse og vender så tilbage ca. hvert 30. minut og forlænger indtil, du har været alle browserne igennem. Og denne forlængelse er ofte nødvendig, for at nå igennem alle de browsere man har valgt. Browersershots.org er nemlig et populært site. Og det med meget god grund.

Design eller webmasterværktøj?

Egentligt er Browsershots.org mere et design værktøj end et webmaster værktøj. Men ofte er der overlap mellem de to funktioner. Ihvertfald hjælper det ikke, at din side er søgemaskineoptimeret, hvis folk skrider igen fordi siden ikke kan vises ordentligt i Firefox, Safari, IE 6 etc. etc. Og ja. Det sker faktisk rigtig ofte. Selv med sider, der er designet af såkaldte “professionelle bureauer”.

Sitet kan varmt anbefales og har du ikke testet dit site endnu, så er det bare om at komme igang. 🙂

 Browsershots.org

Skriv en kommentar