En online notesbog

IE6 og IE7 på samme maskine. Installer flere versioner af Internet Explorer browsere på Windows

august 7th, 2008. Kategori: Webudvikling

Windows har aldrig understøttet installation af flere Internet Explorer versioner på samme maskine. Når man først har opdateret til en nyere IE browser, har man altid skullet igennem mange mere eller mindre tekniske krumspring for at bruge en ældre browser version.

Yousif fra Tredosoft har det gjort simpelt at installere mange versioner af IE browsere på Windows XP. Han har nemlig lavet en installer, der håndterer hele processen. Du skal bare krydse af, hvilke browsere du vil installere. Du kan vælge:

 • Internet Explorer 3.0
 • Internet Explorer 4.01
 • Internet Explorer 5.01
 • Internet Explorer 5.5
 • Internet Explorer 6.0

Hver IE version bliver installeret med sit eget ikon på skrivebordet, så det er let at adskille browserne fra hinanden.

Ved siden af de ældre IE versioner kan du have din helt almindelig Intenrnet Explorer 7 installation liggende. Den bliver ikke påvirket af de gamle IE browsere.

Jeg har kun testet installationen med Internet Explorer 6.0. Den fungere stort set perfekt. Jeg  kan have den åben og bruge den næsten helt normalt, samtidigt med at jeg bruger IE7. Det gør det lynhurtigt at grundigt undersøge sine webdesigns side for side.

Det eneste, jeg har oplevet der ikke fungerer, er favoritterne og så IE developer toolbar. Dog advarer Yusif om, at man af og til kan opleve af de ældre browser crasher (men det kender vi jo udemærket fra originalerne 😉 ).

Så alt i alt en super let og genial løsning.

Links til Yousifs mange IE installationer

Læs meget mere og Download Multiple IE installer på Tredosoft.

Yousif har også udviklet en Internet explorer 7 standalone.

Og endelig arbejder han med at få en Internet Explorer 6 op at køre på en windows vista. Det er dog tilsyneladende meget vanskeligt og giver en del problemer.

 1. 13 Responses to “IE6 og IE7 på samme maskine. Installer flere versioner af Internet Explorer browsere på Windows”

 2. By Niels on aug 7, 2008

  Jeg er blevet gjort opmærksom på, at det er en meget meget gammel nyhed. Bare ærgerligt, jeg ikke har fundet ud af det noget før, for jeg synes virkelig løsningen er genial.

 3. By Allan Bøgild Pedersen on aug 7, 2008

  Hej

  Jeg tror måske jeg ville bruge seperate Windws installationer på samme maskine i en virtual pc eller Vmware?

  Mvh

  Allan Bøgild Pedersen

 4. By Niels on aug 7, 2008

  Hej Allan.

  Er der nogen fordel ved at gøre det gennem en Vm istedet?

 5. By Allan Bøgild Pedersen on aug 7, 2008

  Hej

  Det er langt mere simpel at sætte op og få til at fungere og så vil jeg også mene at du får en bedre og mere retvisende test ud af det. Hvis man kører flere IE versioner på samme maskine er det jo svært at vide om en af versionerne bruger en kompnent fra en anden version. Begge virtualiserings platforme har mulighed for snapshot så man kan installere plugins osv. til test og så “rulle” tilbage når man er færdig med at teste, så har man en ren maskine igen.

 6. By Niels on aug 7, 2008

  Ok. Kan godt se argumenterne om at der måske er mere retvisende. Og du kan sikkert også få webdeveloper toolbar til at køre i en IE 6, hvilket kunne være ret godt. Især hvis/når der er problemer.

  Men kan det virkelig være simplere at sætte op? Kender du tilfældigvis en god guide til en gratis virtuel pc?

  Har du forøvrigt disabled kommentarer på din blog? Faldt over din artikel om “Valg af mini notebook” som er rigtig god, men kunne ikke komme til at kommentere på den??

 7. By Allan Bøgild Pedersen on aug 7, 2008

  Tak for at du gjorde mig opmærksom på det med kommentarene på min blog, det er jeg lige ved at kigge på.

  Jeg har ikke nogen guide til virtual pc, men prøv at gå på microsoft.com of download virtual pc, den er gratis, installer den og sæt en windows xp cdrom i i drev og lav en ny virtual pc det går næsten af sig selv når den starter installere den en xp fuldt op.

  Skal du bruge flere windows xp’er f.eks. med forskellige ie versioner så luk din virtual pc og kopier den virtuelle disk og lav en ny virtual pc der peger på kopien.

  Hvis du ikke har prøvet det før lyder det nok svært men det er det ikke.

 8. By Niels on aug 7, 2008

  Ok. Det vil jeg prøve. Tak ska’ du ha’ Allan. 🙂

 9. By Allan Bøgild Pedersen on aug 7, 2008

  Selv tak, hvis du får nogle problemer med det så ved du hvor du kan finde mig 🙂

  Nu virker mine kommentarer også igen 🙂

  mvh

  Allan

 10. By Michael on aug 8, 2008

  Har benytter mig af denne mulighed i lang tid efterhånden. Førhen brugte jeg browsershots.org, men det var praktisktalt ikke spændende at vente op til 4 timer på et screenshot.

  Min erfaring siger mig dog, at denne mulighed med flere IE installeret er et fint kompromi.

 11. By Martin Nielsen on aug 8, 2008

  Bruger selv IETester som også virker i Vista – http://www.my-debugbar.com/wiki/IETester/HomePage synes ieTester og Multiple IEs er en ganske fin løsning – især hvis man kombinerer den med browsershots også, som i øvrigt ikke har så lang ventetid længere.

 12. By Niels on aug 8, 2008

  Tak for input og tips. 🙂

  Jeg har lige bestilt en wmware på mit arbejde. Mest for at kunne bruge IE6 med en IE developer toolbar, og jeg står med nogle helt specifikke IE6 problemer. Men er også for at kunne aktivere cookies, hvilket jeg opdagede idag, at man heller ikke kan i Multiple IE’s.

  Jeg har også selv brugt browsershots.org, og den vel har vel også stadig sin berettigelse, til at tjekke obskure browsere som Safari etc. 😉

 13. By Michael on aug 10, 2008

  Ja, man må jo endelige ikke glemme brugerne på en Mac. Selvom det faktisk ofte er tilfældet.

  Umiddelbart så reagere Safari på Windows nogenlunde som på Mac. Umiddelbart ser man i hvertfald så opfører websitet sig i hvertfald nogenlunde ens.

  Men min erfaring er også den, at holder man sig tæt op ad standarderne, så er man langt i Safari.

 14. By Claus on aug 14, 2008

  Hej Niels – Du lavede nogle flag til mig og det var jeg godt tilfreds med. Men har lige et nyt job, vil du ikke lige skrive til min mail

  Vh

  Claus

Skriv en kommentar