Niels Gamborgs online notesbog

Kan man fange spam-robotter?

maj 19th, 2007. Kategori: Webudvikling

Ja det kan man da. Man skal bare bygge sig en spam-robot-fælde. 

Jeg har været forskånet for  spam-robotter i mine formularer indtil for et par dage siden. Så gik den ikke længere. Jeg havde læst om metoden tidligere og vi bruger den også i det eksamensprojekt vi går og pusler med i disse dage. Så det tog ikke mange minutter at smække fælden op.

Hvordan virker den så? Det er meget simpelt. Du laver et par ekstra inputfelter i den formular, giver dem en class eller id og skjuler dem så efterfølgende med en disaply:none kommando i stylesheetet. Normale brugere kan ikke se de ekstra input felter og  kan derfor heller ikke skrive i dem. Robotterne der kun læser XHTML’en opdager derimod ikke at inputfelterne er skjulte og fylder derfor glædeligt deres spam i disse felter. Fidussen er selvfølgelig så bare at skrive sig noget php-kode, der skrotter alle de formularer, hvor der er skrevet i de skjulte felter.

Du kan læse en grundig beskrivelse af metoden, samt lidt statistiske overvejelser på  Tokes site.

Men virker det så? Ja det er jo det spændende. For  at efterprøve det, lavede jeg lige en hurtig php tæller, der registrere hvor tit, funktionen, der skrottet formularen kører. En slags robottæller. Og allerede efter 24 timer var den første robot gået i fælden.

Se min robottæller her .

Skriv en kommentar