En online notesbog

Microsoft Expression Web SuperPreview

maj 4th, 2009. Kategori: Webudvikling

Microsoft Expression Web SuperPreview er et Internet Explorer udviklingsværktøj, der viser hvordan  forskellige IE browsere renderer en webside.

Microsoft har endelig taget konsekvensen af deres meget forskellige browsere og for første gang selv lavet et værktøj,  som kan bruges i arbejdet med at gøre visningen af websider i IE6, IE7 og IE8 nogenlunde konsistent.

Microsoft Expression Web SuperPreview er stadig i beta, men er fuld funktionsdygtig.

Download og installation af SuperPreview 

SuperPreview kan downloades fra Microsoft Expression Team Blog. Nederst i blogindlægget om Super Preview ligger et link til download.

Traditionen tro er dette Microsoft produkt stort og tungt. Det tager en rum tid at hente og installere SuperPreview. Mange mange megabytes, og så lige et krav om også at downloade og installere et .NET framework.

SuperPreview

Førstehåndsindtrykket af SuperPreview

Microsoft Expression Web SuperPreview ser superlækkert ud.  Grænsefladen er flot designet i  mørke moderne farver. Den er samtidig simpel og overskuelig.

Man skriver en url i adressebaren og SuperPreview henter siden og viser den i to seperate vinduer. Man kan vælge at rendere i browserne IE8 (hvis du har den installeret), IE7 og IE6.

Eller du kan vælge at vise et billede i det ene af vinduerne.

Funktioner i SuperPreview

Funktionerne i SuperPreview er dog begrænsede. Du  kan stort set kun sammenlige renderinger i de forskellige browser-versioner. Det er SuperPreview så tilgengæld god til. Du kan få outline’et de forskellige html elementer/tags, og zoome helt tæt ind på områderne, så du tydeligt og helt ned på pixel-niveau kan se, hvor  forskellene er.

Du kan desværre hverken klikke på links for at se undersider, eller justere på stylesheetet, som du f.eks. kan i IE developer tool eller Firebug.

Det bedste værktøj i Expression Web SuperPreview er nok muligheden for at holde en webside op mod et billede. D.v.s. at hvis du udvikler ud fra en Photoshop mockup,  kan du sammenligne billedet, med renderingen i din browser.  Du kan få vist alle afvigelse med stor præcision.

Konklusion

Hvis jeg skal komme til at bruge SuperPreview, kræver det, at der bliver udviklet flere funktioner til programmet. Som minimum skal der være mulighed for at inde fra programmet at manipulere og eksperimentere med stylesheet’et.

Hvis jeg derimod sad som rendyrket HTML og CSS udvikler, og skulle lave HTML og CSS efter Photoshop-forlæg fra en designer, ville jeg skynde mig at downloade SuperPreview med det samme. Der vil være  tid at spare, hvis man skal ramme et Photoshop oplæg 100%.

Skriv en kommentar