Niels Gamborgs online notesbog

Google analytics. Genialt og gratis værktøj for webmastere.

august 25th, 2007. Kategori: Søgemaskineoptimering, Webmaster værktøjer, Webudvikling

Dette indlæg om webmasterværktøjer, handler om  Google analytics.  Det største, mest alsidige og mest fleksible værktøj i serien til nu.

Statistik

Google analytics er et kæmpestort statistik værktøj. Det er gratis at bruge og kan det samme som mange af de store kommercielle produkter. Uvurderligt for webmasteren. Med Google analytics kan du se stort set ALT om dine brugere. Nydeligt opstillet i overskuelige statistikker.

Google analytics kræver en gratis Google konto, og at du placerer et lille JavaScript i bunden af alle dine sider, lige før det afsluttende body-tag. Ca. 24 timer efter tilmeldingen, starter det at vælte ind med data og statistikker… Hvis du vel og mærke har nogle besøgende.  😉

1000 funktioner

Mulighederne I Google analytics er  overvældende. Oplysningerne og kombinationsmulighederne er så mange at, det er umuligt at give en kort beskrivelse af dem.  Her er istedet  en kort opremsning af nogle af de mest interssante og nyttige funktioner og statistikker.

  • Hvor kommer dine besøgende fra. Byer, lande og verdensdele.
  • Hvordan har de fundet din side. Hvilken anden side har henvist dem.
  • Hvilke søgeord har de benyttet på søgemaskinerne for at finde dig.
  • Hvilke sider har de besøgt. Hvilke sider er de startet på og på hvilke sider har dit forladt dit websted.
  • Hvilke teknologier benytter de sig af. Browsere, plugins, skærmopløsninger, styresystemer etc.

Oplysningerne er uundværlige, når du skal optimere dit website. Ingen søgemaskine optimering uden statistik.

Viderebearbejdning

Er der påfaldende mange, der forlader websitet fra den samme side? Hvilke søgetermer bruger de og hvilke søgeord giver flest besøgende? Hvilke sektioner får flest besøgende? Hvilke teknologier skal du tage hensyn til i dit webdesign?Hvor finder brugerne din side. osv osv

Jeg bliver ved med at kunne finde nye muligheder og interessante oplysninger i statistikkerne fra Google analytics. Denne service kan kun anbefales på det varmeste. Værktøjet er simpelt hen et must for enhver webmaster.

Google analytics

Læs de 3 første artikler:

Skriv en kommentar