Tips til design

Brugervenlighed

Brug punkttegn i dine tekster til nettet. Det gør dem læsevenlige.

Brugervenlige tekster

JavaScript

Ajax

Det mest aktuelle er pt en AJAX tutorial. Ajax på den gammeldags måde.

AJAX tutorial.

Sjov med navne generatorer

Jeg har skrevet en tutorial til, hvordan man laver en navnegenerator. Se den på min blog.

Jeg har også lavet et komplet name generator script til download. Dette script er både grundigt kommenteret og beskrevet, på engelsk.

Læs den tilhørende artikel how to make name generators, som på engelsk forklarer, hvordan du laver din egen navne generator fra grunden af.

Generatorer er gode at lege med, fordi de samtidig er sjove og underholdende at arbejde med. Det behøver ikke bare at kun at være navnegeneratorer. Det kan også være emne-generatorer, der genererer tilfældige ord-sammensætninger. Det kunne være blog-artikler, politiske partier eller kinesiske visdomsord.

Lær JavaScript ved at lege med dansk kommenterede scripts

Der findes mange gode JavaScript tutorials på nettet og også steder, hvor du kan finde færdige scripts, så det er ikke min mission her.

Jeg har istedet samlet nogle nyttige funktioner, som jeg selv har haft svært ved at finde dokumentation for på dansk. P.t drejer det sig om:

Fælles for alle scripts at jeg har prøvet at være helt nede på jorden, så de også skulle være tilgængelige for folk uden programmeringserfaring. Enten gennem udførlig forklaringer, mulighed for copy_paste og/eller downloads.

Programmeringsbaggrund

JavaScript var det andet egentlige scripting/programmeringssprog jeg kastede mig over. Det minder meget om ActionScript, som er Flash's scripting sprog.

Jeg har læst en del om programmering, men først da jeg begyndte at lege med forskellige scripts og tilpasse dem til mine egne behov, begyndte jeg at forstå principperne bagved programmeringen.

Om man så leger med det ene eller andet sprog, tror jeg kan være hip som hap. Det væsentlige er at komme igang og ha' det sjovt, og så få noget man selv synes er interessant eller brugbart ud af det.

Ofte skal man starte med nogle helt banale og kedelige funktioner, for at starte fra en ende af. Det kan være kedeligt, men det er min erfaring at det er nødvendigt. Man laver simpelthen en masse fejl i starten og de er selvfølgelige lettere at finde når koden er kedelig og let overskuelig. Så det er en super måde at få styr på den mest basale syntaks.