Niels Gamborgs online notesbog

Den første tilpasning af Ubuntu

januar 4th, 2008. Kategori: Linux

“Den 3. artikel om en linux begynders test af  Ubuntu”

Efter installationen af Ubuntu var der flere ting, der ikke virkede.

Dansk sprog

Fandt denne fremragende tråd på ubuntu danmark: http://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?t=1214 

Desværre virkede ingen af løsninger for mig. Min installation manglede tilsyneladende både language-pack-da, language-pack-gnome-da og  language-support-da. Fandt efter en del besvær til sidst language-pack-da, men kunne ikke installere den.

Trådløst netværk

Et andet irritationsmoment var at jeg skulle konfigurere min trådløse netværks forbindelse manuelt, hver gang jeg genstartede. Det kulminerede i min 4. unbuntu session, hvor jeg simpelt hen ikke kunne komme på nettet, før efter 5 reboots. Ved stadig ikke hvad problemet var, men en søgning afslørede at problemer med det trådløst netværk er et kendt fænomen med Ubuntu.

OBS! Problemet er løst. Læs: Problemer med det trådløse netværk i Ubuntu.

Add/remove applications

Et tredie problem jeg havde var med programmet add/remove applications. Jeg fandt en artikel, der skamroste funktionen, og prøvede at installere feks. Opera og et par andre nyttige programmer. Det virkede ikke. Feedbacken gik på at min system ikke kunne køre de valgte applikationer. Yeah right.

Flash

Det eneste der  gik efter bogen var installtion af en flashplayer. Godt nok virkede Ubuntus indbyggede “get Flash player funktion” ikke, men et besøg på Adobes hjemmesside gav mig både en linux flashplayer og en opskrift på at installere den.

Udfordringer

Jeg gik ind i dette projekt for at søge udfordringer, og den målsætning er dælme nået. Jeg går nu i overvejelser om at skifte til en af de andre Linux distrubutioner. Mange problemer kan jeg leve med, men hvis netadgangen er problematisk bliver det for meget op af bakke. Virker direkte pinligt, at krybe tilbage til en af mine Windows maskiner for at søge hjælp på nettet. :O

Nå. Op på hesten igen. Ubuntu får en chance til. Kan stadig ikke helt udelukke, at det er mig der fejlbehæftet. 😉

 1. 3 Responses to “Den første tilpasning af Ubuntu”

 2. By Skipperskip on jan 18, 2008

  Det var mig, der startede tråden på Ubuntudanmark, og fandt også ud af, hvad jeg gjorde galt.
  Da jeg lige havde installeret, havde jeg ikke nået at lave de store tilretninger, og besluttede mig efter et par dage, at geninstallere Ubuntu, og denne gang huskede jeg, at vælge dansk , og så kørde det hele perfekt. Det er muligt, at man kan ændre det, som jeg var i gang med, men jeg synes nu, at det er meget hurtigere, at geninstallere det hele.

  Jeg har også haft problemer med mit trådløse. Mine problemer bestod i, at jeg kunne oprette forbindelse,og komme på nettet, for så at blive smidt af igen, efter et par minutter. Efter lang tids søgen, fandt jeg ud af, at det var fordi jeg havde valgt at kalde min router for “trådløs” – ikke SSID, men Host name i selve routeren. Da jeg rettede det til “tradlos router”, forsvandt mine problemer, og det har nu kørt siden.

  Jeg kører desuden netværk med en stationær, som stadig kører Windows. Jeg blev virkelig overrasket, da jeg installerede Ubuntu på min bærbare, og ville have netværket op at køre, for det var meget lettere, at få en Linux og en Windows til at køre på samme netværk, end det var da jeg skulle have to Windowsmaskiner på.

  Jeg kører Dualboot på min bærbare, og har netop installeret både Win og Linux på denne, i forbindelse med en ny harddisk.
  Ubuntu fandt alle mine enheder, mens XP ikke kunne installere bluetooth, trådløs netværkskort og modem, så kom ikke og sig, at det er Linux der har driverproblemer 😉

 3. By Niels on jan 18, 2008

  Mine problemer med den danske sprogpakke skyldes udelukkende en dum fejl fra min side. Ubuntu var konfigureret til at søge opdateringen på min opstarts cd. Da jeg fik det ændret var det meget let at installere den danske sprogpakke.

  Min oprindelige plan var også at køre en dualboot med windows, men ubuntu kunne ikke “se” min windows, da jeg installerede den. Resultatet var at windows blev overskrevet.

  Med hensyn til det trådløse net, har jeg stadig små-problemer med det. Når jeg starter min bærbare skal jeg manuelt tænde for netværkskortet, på det helt rigtige tidspunkt. Og når Ubuntu er startet op skal jeg starte netværksmanageren op, og logge mig på. Det lykkedes ikke altid i første forsøg, og så må jeg reboote. Når jeg først er på nettet kører det uden problemer.

  Jeg har ikke oplevet problemer med windows xp og mit trådløse netværk overhovedet. Det har kørt som smurt fra starten på alle mine maskiner og også på gæsters pc’er.

  Nu må du ikke misforstå mine “brokkerier”. Jeg har jo netop valgt at eksperimentere med Linux, for at få lov til at lave kreative problemløsninger, og det har jeg så fået rig lejlighed til ind til nu. 😉

  Og det har været meget lærerigt for en gennemsnitlig windows bruger som mig, hvis forståelse for opsætninger af en PC begrænser til at skiftevis klikke på “jeg accepterer vilkårerne”, næste og OK.

 1. 1 Trackback(s)

 2. maj 23, 2008: Blog om webudvikling » Opdatering af Ubuntu til Hardy Heron

Skriv en kommentar