Niels Gamborgs online notesbog

Opdatering af Ubuntu til Hardy Heron

maj 23rd, 2008. Kategori: Linux

“En Linux begynder opdaterer Ubuntu. Artikel 7”

En ny version Ubuntu, så dagens lys i april. Så det var på tide at opdatere Ubuntu fra Gutsy Gibbon til Hardy Heron. Jeg havde ventet en måneds tid siden releasen for at give Ubuntu en chance for at fikse de værste bugs.

Belært af tidligere erfaringer med Ubuntu og Linux, satte jeg en fridag af til projektet. 😉

Forberedelse til opdateringen

Første trin var at opdatere min kørende Ububnto 7.10.  Derfor installerede jeg først update manager for at sikre mig, at alt var opdateret.   Update manager foreslog en enkelt opdatering, før den meddelte at min Ubuntu 7.10 var opdateret, og klar til at hente Ubuntu 8.04.

Download og installation af pakker

Jeg skulle hente ca. 1500 pakker, og update manager anslog, at det ville vare 30 minutter. Og derefter op til 1 time at installere dem.

Jeg gik i haven og lod Ubuntu passe sig selv. Tidsangivelserne passede meget godt, og 4 minutter før afslutningen spurgte Ubuntu, om jeg ville gemme min gamle menu.lst. Jeg var mere interesseret i at se, hvad Hardy Heron havde at byde på, så jeg valgte at installere den nye.

Efter installationen foreslog Ubuntu at fjerne 63 gamle pakker, inden den bad om en genstart.

Hele opdateringen forløb glat og let. Processen er godt dokumenteret af Ubuntu, og alle mine tidligere installationer og tilpasninger blev overført 100% uden problemer. 

Netværksmanager og det trådløse netværk

Jeg har hørt flere gode ting om den nye netværksmanager, og håbede at Hardy Heron ville løse mine tidligere problemer med det trådløse netværk.  Men nej. Faktisk var deja vu oplevelsen så stærk, at jeg blev nødt til at tjekke, at jeg nu kørte Ubuntu 8.0.  

Jeg genstartede vel Ubuntu ca. 10 gange i løbet af dagen. Hver gang lykkedes det at komme på det trådløse netværk, men hver gang med nørklerier. Jeg ville ønske,  at jeg kunne give en opskrift på hvordan, men rent faktisk virkede det noget tilfældigt, hvad der hjalp hvilke gange. Men i store træk handlede det om, at jeg hver gang skulle angive min WPA nøgle og skifte netværk.

Lidt søgning på nettet viser, at jeg langt fra er den eneste der har problemer med det trådløse netværk. Dette ene problem er årsag nok til at jeg stadig ikke vil anse Ubuntu som et seriøst alternativ til Windows. Ærgerligt, da jeg elsker idéen om open source, men jeg gider simpelthen ikke bruge de første 5 minutter hver gang, jeg sætter mig til computeren på at komme på Internettet. 

OBS! Løsning fundet. Læs: Problemer med trådløst netværk i Ubuntu.

Multimedier, USB og Hardy Heron

Jeg gennemførte også en lynhurtig test på 2 af Linux traditionelle problemområder. Nemlig understøttelse af multimedier og USB.

Min USB pen blev accepteret og læst uden problemer. Og faktisk begyndte Ubuntu at afspille de mp3 filer, som jeg førte musen henover, mens filerne stadig lå på USB’en.

Ubuntu have heller ingen problemer med Windows film formatet wmv. Totem filmafspiller kørte wmv’en uden problemer. 

Sidste punkt på programmet var Youtube video. Og de blev også afspillet uden problemer.  

Det store spørgsmål er så, om alle succeserne skyldes mine tidligere tweaks, konfigurationer og plugin downloads, eller om Ubutu 8.0 rent faktisk er blevet mere moden på multimedie området? 

Ny installation af Ubuntu Hardy Heron

(tilføjelse til oprindelig artikel)

Efter at have eksperimenteret lidt med min opdatering, fik jeg lavet en fejl, der lagde Ubuntu ned. Efter en hurtig overvejelser besluttede jeg, at lave en helt ny og ren installation af Hardy Heron. Og det skulle jeg måske have gjort fra starten af.

Mange af de små fejl og irriterende detaljer, jeg tidligere havde kæmpet med, var ikke eksisterende eller meget lettere at løse efter den nye installation af Hardy Heron.

Så min konklusion i ovenstående afsnit, om at Ubuntu med Hardy Heron var blevet mere moden, især inden for multimedieområdet holder altså.

Skriv en kommentar