Niels Gamborgs online notesbog

Gode og nyttige webmaster værktøjer

august 23rd, 2007. Kategori: Søgemaskineoptimering, Webmaster værktøjer, Webudvikling

Dette er den første artikel om gode webmaster værktøjer. 

Værktøjer til webmasteren

Jeg har udvalgt en række nyttige værtøjer, som jeg selv bruger regelmæssigt. De hjæper mig i administrationen af de websteder, som jeg er webmaster for. Webmaster værktøjerne er gode og nyttige, fordi de giver os informationer om websites. Informationer som vi kan bruge til at forbedre vores websites synlighed på søgemaskinerne.

De generelle værktøjer

 Jeg starter ud med at præsentere et par gode generelle værktøjer for webmastere. I de følgende artikler vil jeg vælge mere specialiseret værktøj.

De generelle værktøjer giver webmasteren en øjeblikkelig beskrivelse af hvordan Internettets mest almindelige søgemaskine ser dit websted. Med denne viden i hånden kan du lettere opsætte nye målsætninger og følge med i hvordan det går med din nuværende målsætninger for dit websted.

Iwebtool

Det første værktøj er Iwebtools domæne lookup.  Det giver en håndfuld generelle oplysninger til webmasteren om webstedet. Det viser den aktuelle google pagerank og forudsiger den fremtidig google pagerank. Viser hvor mange sider henholdsvis Google, Yahoo og MSN search har indekseret fra dit domæne.  Endvidere vises tal for dit websites hastighed og ping, DMOZ placering og Alexa ranking.

SEOmoz

SEOmoz.org har et værktøj der viser noget om dine siders aktuelle styrke.  Din side får en karater mellem 0 og 10 efter, hvordan SEOmoz vurderer din synlighed på Internettet. SEOmoz kaldet selv tallet for strengt/styrke. Blandt andet vurderes på alder, links, den enkelte sides titel placering og domænets placering på en google søgning.

Check konkurrenten 

Begge værktøjer kan med fordel også bruges til at undersøge konkurrenternes hjemmesider. Hvad er deres styrker og svagheder. Hvor skal vi slå til for at opnå bedre pagerank eller generel ranking i søgemaskinerne end dem. Hvad kan vi optimere for at forbedre vores synlighed.

Læs også mine andre artikler om værktøjer for webmastere:

Skriv en kommentar