Niels Gamborgs online notesbog

Webmasterværktøjer. Google webmaster tools

august 24th, 2007. Kategori: Søgemaskineoptimering, Webmaster værktøjer, Webudvikling

Min tredie artikel om webmasterværktøjer behandler et af de mest nyttige værktøjer, nemlig Google webmaster tools.

Googles eget webmasterværktøj er altid det første værktøj, jeg bruger i forbindelse med oprettelsen af et nyt site. Det kræver, at du har en gratis  konto ved Google, og at du uploader en html-fil til din webserver. Det sidste er for at bevise, at du har  adgang til sitet. D.v.s  at du ikke kan bruge Google webmaster tools til at tjekke dine konkurenter.

En Google indeksering tager altid tid første gang. Med Googles webmasterværktøj, kan du følge processen nøje og selv hjælpe til med at speede den op.

Funktioner i webmaster tool

Google webmaster tools tilbyder mange forskellige funktioner, der primært beskæftiger sig med, hvordan Google selv kategoriserer og indekserer dit website.  Nogle af de mest nyttige funktioner er:

  • Indekseringsoplysninger. Hvad ved Google om dit websted
  • Statistikker for topforespørgelser
  • Gennemgangsfrekvens. Hvor tit kommer googlebots forbi. Hvis du laver større ændringer kan du efterfølgende sætte gennemgangsfrekvensen op, så din nye struktur eller indhold hurtigere bliver indekseret.
  • Fejl på hjemmesiden. God til at fange fejl i f.eks links
  • Upload af sitemap, sikre en hurtigere og mere korrekt indeksering

Derudover indeholder Google webmaster tools flere mere eller mindre brugbare værktøjer.

Hjælp til webmastertools og søgemaskineoptimering

Endelig har Google flere fora, hjælpefiler og en blog for webmastere. Der kan findes mængder af nyttige informationer, der hjælper webmasteren med tilrettelægge sit site, så Googles indeksering af hjemmesiden optimeres.

Læs også mine andre artikler i serien:

Skriv en kommentar